Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2013 17:52 - Българската общност в Одрин ще посрещне заедно Великден с пъстри яйца и козунаци
Автор: gosho568 Категория: Регионални   
Прочетен: 868 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 04.05.2013 17:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
04 май 2013 | 11:51 | Агенция "Фокус"      
 Одрин. Българската общност в Одрин ще посрещне заедно Великден с пъстри яйца и козунаци, според националната ни традиция. Инициативата е на Мария Чъкърък, съпруга на българския свещеник в Одрин - отец Александър Чъкърък. Българският Великден в Одрин се осъществява и тази година с подкрепата на местни дарители и на българската фондация „Европейски инициативи - Димитър Янков" Несебър, съобщиха от фондацията. Действащата българска църква в Одрин „Свети Георги" отново ще бъде не само религиозно, но и културно средище за всички местни и гостуващи българи в града за Великден. В предверието на храма ще бъде подредена Великденска изложба с оригинално боядисани и рисувани яйца, празнична украса и козунаци. Шарени Великденски яйца като подарък за празника ще получат и много одрински деца, живеещи в квартала на българската църква „Барутлук" с пожелания за здраве и като жест на приятелство и добросъседство.
Българският Великден в Одрин се превърна в традиция и празник за града през последните години.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Изключително много харесвам, Одрин като град и неговите жители и се радвам, че българската общност в него почита българските празници подобаващо! Нека бъдат запазени българските традиции по целия свят без значение колко далече се намираме..... Браво!







Гласувай:
6



1. mariniki - абсолютно подкрепям...
05.05.2013 01:11
Нека бъдат запазени българските традиции по целия свят
без значение колко далече се намираме.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gosho568
Категория: Хоби
Прочетен: 1535831
Постинги: 470
Коментари: 2914
Гласове: 27939