Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2013 16:26 - Борисов обеща да управлява без илюзии
Автор: gosho568 Категория: Политика   
Прочетен: 1547 Коментари: 7 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Когато разговаряте с хората, няма да се криете за това, което сме сгрешили. Който не работи, той не греши, заяви лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов на Националната конференция на партията в столичната зала „Арена Армеец“.

Когато говорим за ГЕРБ, трябва да говорим за партия, внесла пари в България. Когато говорим за БСП и ДПС, трябва да говорим за партии изнесли пари от България, каза още Борисов. Той подчерта, че само 20% от построеното от ГЕРБ е с пари на българския данъкоплатец, а останалото са европейски средства.
И би било рядка глупост да се избере партия, на която да спрат еврофондовете, заяви Борисов.

По думите му ГЕРБ гарантира, че за следващите години 32 милиарда лева ще влязат в българската икономика, благодарение на Европа. Бих искал оптимизмът да го заменя с реализъм и прагматизъм. Преди 4 години направихме една оптимистична програма. Нямаше как да не го направим, като Орешарски твърдеше, че България ще бъде заобиколена от кризата. На практика с половин милиард бяхме се потопили, когато встъпихме на власт. Щели да създават 25 000 работни места, 40% по-високи доходи. Ако тук бяха сложили точката, аз щях да кажа – нека да ги оставим да управляват. Ние не можем да дадем тези работни места. Но те не сложиха точка тук, заяви Борисов. По думите му Пламен Орешарски, предложен от левицата за премиер, ако БСП спечели вота, е минал „през много места“. Кой ще му дърпа конците, попита Борисов.

Освен ГЕРБ, няма друга партия, която да може да спира бившите комунисти, посочи той и изрази съжаление, че сестрински партии в ЕНП са говорили срещу ГЕРБ.

Той отрече информацията, че Сергей Станишев има досие, да е пусната от ГЕРБ. „ГЕРБ няма нищо общо с пуснатото му досие. Забранявам думата за неговото досие да се говори по дебати. Все едно го няма”, посочи Борисов. По думите му Станишев бяга от политическата отговорност, заявявайки, че няма да е премиер.

„Програмата на ГЕРБ е документ, в който ясно казваме какво сме направили, къде сме сгрешили и как ще я поправим тази грешка. Без илюзии. Ако беше хубаво да си премиер, щеше да има заявки да си премиер, нямаше да бягат”, каза Борисов.

Експремиерът беше категоричен, че е отстранил най-много министри и зам.-министри, включително и само за сигнали. Той съжали, че някои смени по министерствата не е направил по-рано и обеща, че при ново управление няма да допусне същата грешка. Според Борисов за обвинението срещу земеделския министър Мирослав Найденов се изчакало да почне предизборната кампания и отрече над него да е имало чадър.

Силата на нашата партия е реализъм и строителство. Работа, работа, работа. Връщане на ДДС в седемдневен срок. Не вдигане на данъците. Това е, което можем да обещаем. Моите колеги искат и ние да обещаем нещо. Не можем да обещаем. Ще работим, каза Борисов. Ние ще следваме това, което правят в Германия – колкото произвеждаме, толкова ще харчим.

Всеки народ може да си поръча илюзия и да посочи, кой да го управлява. Ние имаме воля и политическа отговорност. Много е трудно, плаща се със здраве, но ще го правя пак, каза Борисов. По думите му единственият начин да се балансира бюджетът, е да се увеличи усвояемостта на еврофондовете.

ГЕРБ ще управлява, ако хората искат. Мен ме обвиниха, че съм диктатор. Кой диктатор си дава оставката, кой диктатор си дава властта. Това, че при нас има ред и дисциплина, не значи, че има диктатура.

Добре, че дадохме оставка, за да се видят и медиите кой на кого служи. Като партия ние нямаме нито една медия, нито вестник, нито телевизия. А много "бедни" партии ме преследват с камери, каза Борисов, според когото се е видяло, че медиите се държат главно от ДПС, БСП, "Атака".

По повод водачите на листи на партията, Борисов заяви: „Далеч съм от мисълта, че са най-добрите, но ще свършат работа”. Той шеговито им направи забележка, че някои от тях са без вратовръзки.

Водачите бяха представени от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се обърна към членовете и симпатизантите на партията с "уважаеми победители".

Според Цветанов в предстоящите 30 дни е важно всички водачи в избирателните райони да положат много усилия, за да продължи ГЕРБ да бъдат първа политическа сила.


Източник: Dnes.bg

image

 





Гласувай:
11



1. mariniki - суверен е наръдът...
07.04.2013 16:37
на 12 май... вече ще е ясно..
цитирай
2. анонимен - Колко е зависим от САЩ ще определи съдбата му.
07.04.2013 19:00
Това, че ЦРУ гледа на Борисов като на мафиот го заплашва с компромати които да го вкарват в правилния проамерикански път. Мануел Нориега беше добър за САЩ, но като реши Панамския канал да стане панамски се превърна в мафиот. А амбасадорите държат ББ на къса каишка. Представяте ли си в 03 ч. да извикат министър- председател и в 10 ч. той да подаде оставка? Не премиерът извикал посланика, а посланикът извикал премиера. Не ща го, мамо, не ща го.
цитирай
3. lidislidis - Oт предизборни обещания глава не боли
08.04.2013 00:43
Те всички обещават...
цитирай
4. gosho568 - 1. mariniki - суверен е наръдът...
08.04.2013 13:41
Така е! Време е за промяна и от тази дата, трябва да се сложи началото!
цитирай
5. gosho568 - 2. анонимен - Колко е зависим от САЩ ще определи съдбата му.
08.04.2013 13:43
Голяма партия е Б.Б. със САЩ... от там му диктуват всичко!
цитирай
6. gosho568 - 3. lidislidis - Oт предизборни обещания глава не боли
08.04.2013 13:44
Обещания, обещания... и накрая - нищо! Време е за ПРОМЯНА!
цитирай
7. zaw12929 - БЯЛА Е, прогнозна карта на България ...
08.04.2013 15:37
БЯЛА Е , прогнозна карта на България цялата е в цялата в бяло- следва територия, която ще стане обезлюдена пустиня управлявана от ГЕРБ с такава силна манипулация и безочливо поведение. В стил ГЕРБ чухме от устата на Буда. Че обещанията на БСП са НЕРЕВЛИЗИРУЕМИ и те са
- да се създадат 250 000 работни места,

а ГЕРБ ще направи още по 250 000 безработни годишно

Борисов обеща УПРАВЛЕНИЕ без илюзии КАЗА ОТКРОВЕНО, ДИРЕКТНО

Ние не можем да дадем тези работни места.

Орешарски, предложен от левицата за премиер, ако БСП спечели вота, е минал „през много места“.( А Буда само през БСП и подземния свят ) Кой му дърпа конците,))))

Борисов:.Освен ГЕРБ, няма друга партия, която да може да спира бившите комунисти,

КОЛКО ПРИВЛЕКАТЕЛНО, ДОКАТО СВЕТЪТ ОЦЕНИ НЯМА ЛЯВО ДЯСНО, А ДОБРИ УПРАВЛЕНЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ ИЛИ ОТКРОВЕНИ КРАДЦИ БСП ПРЕДИ СИ ПРЕИЗПЪЛНИХА ОБЕЩАНИЯТА И СЕГА СОЧАТ ГОТОВНОСТ
да преборят безработица, да уевличават доходи ..

ОЩЕ ЗА Г Е Р Б НЕПРИЕМЛИВОСТИ И...
и къде отива американския план за унищожаването на българите- трън в очите на чужди сили и красива природа- тук ще е резерват за чужди богати пенсионери...


- щял „да връща БСП- държавата на гражданите” няма
такова- тя е запазена марка на ГЕРБ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gosho568
Категория: Хоби
Прочетен: 1536255
Постинги: 470
Коментари: 2914
Гласове: 27939