Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2013 23:08 - Взривове окървавиха Бостънския маратон
Автор: gosho568 Категория: Новини   
Прочетен: 1874 Коментари: 3 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Две експлозии избухнаха на финиш линията на Бостънския маратон, предаде Скайнюз. Все още не е ясно колко хора са пострадали, но полицията съобщава, че жертвите са много, като уточнява, че повечето са ранени, не загинали, предава CNN. По последни данни най-малко 19 са тежко ранените, съобщава телевизията.

От Окръжната болница в Бостън потвърдиха за телевизията, че дотук са приели шестима пострадали. Един от продуцентите на телевизията, който е бил на мястото на събитието разказва, че цялата улица е в кръв, а прозорците са изпотрошени.

Продуцентът разказва още, че двете експлозии са проехтяли от двете страни на улицата в рамките на няколко секунди.

Градските власти съобщават, че броят на ранените най-вероятно ще нарастне неколкократно.

Втората експлозия е причинила повече жертви и е била много по-голям, твърдят от CNN. Засега никой не се наема да каже дали става дума за газова експлозия или бомба, но очевидец на FOX твърди, че около него са прехвърчали осколки – остатъци от бомба.

По данни на Sky експлозиите са проехтели около час след като победителите преминали финиш линията, но част от участниците все още финиширали.

BBC съобщава, че димът от експлозиите се издига на 15 метра височина. По данни на CNN начинът по които се издига димът показва, че става въпрос за умишлен взрив, а не за инцидент.
Всички откачиха, разказва очевидец. BBC разказват, че веднага след инцидента всички започнали да тичат и да крешят от ужас.

За Бостън днешният ден е официален почивен именно заради маратона. Бостънският маратон е едно от най-големите лекоатлетически събития в САЩ.

Войници на националната гвардия заемат позиции в цялата централна градска част. Бостън е блокиран, мостовете над реката са блокирани, а достъпът до ценърът е забранен. Извънредни мерки за сигурност са взети и в Ню Йорк.

Президентът Барак Обама веднага е бил уведомен за ситуацията и държи постоянна връзка с местните власти.

Източник: Dnes.bg

image







Гласувай:
12



1. gogi6666 - Браво за бързата реакция!
15.04.2013 23:41
Поздрави! ;)
цитирай
2. gosho568 - 1. gogi6666 - Браво за бързата реакция!
16.04.2013 16:28
Трагедия...
цитирай
3. irida - Тъжно...
17.04.2013 11:42
...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gosho568
Категория: Хоби
Прочетен: 1535459
Постинги: 470
Коментари: 2914
Гласове: 27939