Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2013 18:41 - Няма да подавам оставка, твърд е президентът
Автор: gosho568 Категория: Новини   
Прочетен: 2166 Коментари: 5 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Президентът Росен Плевнелиев няма намерение да подава оставка. „Аз съм директно избран от българските граждани, ще служа на тях и ще спазвам Конституцията. Ще работя за стабилност и това го гарантирам", заяви Плевнелиев в отговор на въпрос дали не е време да се оттегли.

Той говори след консултациите с парламентарно представените партии, които се наложиха след оставката на кабинета "Борисов". Президентът обясни, че се върви към служебен кабинет.

Държавният глава ще работи за бързо преодоляване на политическата криза. „Държавата не е кола, която протестиращите удобно да бутнат по нанадолнището и да й гледат сеира в пропастта. Ние всички сме вътре в тази кола и ако тя не е в ред, спираме, вадим капака и почваме да ремонтираме“, посочи Плевнелиев.

Президентът заяви, че подкрепя гражданската енергия във всичките й форми и ще работи заедно с протестиращите. Той смята, че служебният кабинет ще бъде „шанс за гражданите, за всички, които имат какво да кажат“ и посочи, че се радва на тези протести.

Служебното правителство ще работи заедно с тях, а Общественият съвет, който предложих, ще работи от първия ден на служебното правителство, каза Плевнелиев, който не изключи такива съвети да има към всички министерства.

По думите му служебното правителство ще има ясни приоритети и ясна програма, а членовете му да върнат доверието на гражданите.

На въпрос ще бъде ли даден достъп на председателя на ДПС Лютви Местан до документи, свързани с готвен атентат срещу Бойко Борисов, Плевнелиев отговори с думите „Много искам институциите в България да работят добре за всички“.

По думите му не е необходимо едно писмо да се връчи лично на президента, за да може той да „задвижи нещо“, но писмото ще бъде обработено „по каналния ред и информацията ще бъде дадена по реда, по който се дава“.

Плевнелиев каза, че е посочил ДПС като партията, на която ще бъде връчен трети мандат, защото работи за прогнозируемост.

Източник: Dnes.bg

image



Гласувай:
19



1. chavdar01 - Няма да подавам оставка, твърд е президентът!
22.02.2013 20:32
НИКОЙ НЯМА ДА ГО ПИТА!
цитирай
2. анонимен - Щом е твърд...
22.02.2013 20:35
;)
цитирай
3. lidislidis - ;))) Дали ще мине номерът на ''президента'' ?
23.02.2013 01:35
Голям цирк с гербери клоуни!:(
цитирай
4. demograph - Да видим...
23.02.2013 02:04
Дали ще посегне на системата. Ключът към проблемите на България е ликвидирането на конспиративното управление на тайни кръгове извън прожекторите. То няма и прожектори...медиите са част от проблема.
цитирай
5. ivesa - Няма нужда от повече оставки,
24.02.2013 12:04
някой трябва да поеме отговорност за разрешаването на натрупаните проблеми.За сега презитентът зае правилна позиция.Той е гарант за спазването на българската Конституция и за прилагането на законност в страната.От трите власти две все още са си на местата.Преди малко чух,че президентът отправи поздрав към протестиращите и ги покани на среща.Поздрави!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gosho568
Категория: Хоби
Прочетен: 1535830
Постинги: 470
Коментари: 2914
Гласове: 27939