Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 22:58 - Оставката на Борисов разедини обществото
Автор: gosho568 Категория: Новини   
Прочетен: 1229 Коментари: 0 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Настроенията в обществото са силно поляризирани по отношение на оставката на премиера Бойко Борисов,  сочи експресно изследване, проведено днес от "Алфа рисърч".

"50% от хората считат, че правителството е трябвало да подаде оставка, 47 на сто отговарят с "не", а едва 3% нямат мнение", заяви социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" пред БНТ.

Зад тези цифри стоят симпатизантите на различни политически сили с ясно изразени политически симпатии. Около 75% или три-четвърти от симпатизантите на БСП, "Атака" и ДПС твърдо стоят зад тезата, че правителството е трябвало да подаде оставка. Почти огледална е картината при симпатизантите на ГЕРБ, 75% от които твърдят, че кабинетът не е трябвало да депозира оставката си.

Наблюдават се изключително полярни позиции след негласуващите, сред привържениците на други политически сили, като "Движение България на гражданите" и ДСБ - там симпатизантите са разделени наполовина.

85% от анкетираните одобряват протестите в страната. Срещу монополите и ниските доходи са застанали 89 на сто от запитаните, а смяна на правителството са поискали 21%.

На въпроса кой е най-добрият вариант за страната след оставката, 73% застават зад идеята за служебно правителство назначено от президента, 17 на сто са за правителство с мандат на ГЕРБ.

На ясно очерталите се предсрочни парламентарни избори 66% от запитаните твърдо заявяват, че ще гласуват. "Трябва да сме наясно, че независимо от хода на протестите, независимо от това, което се случваше през всичките тези дни, обществото остава в едни разделени, паритетни позиции", обобщи Димитрова.


Източник: Dnes.bg

image



Гласувай:
13



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gosho568
Категория: Хоби
Прочетен: 1533025
Постинги: 470
Коментари: 2914
Гласове: 27939