Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2009 13:02 - 5 юни – Международен ден за опазване на околната среда
Автор: gosho568 Категория: Новини   
Прочетен: 6987 Коментари: 6 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

“Твоята планета се нуждае от теб – присъедини се към
борбата с изменението на климата!” е мотото, определено от Програмата на ООН за околна среда за  тазгодишното честване на 5 юни.
Честването на 5 юни е едно от основните средства на ООН за предизвикване на интерес към природата в световен мащаб и за набелязване на активни действия за опазването й от всички хора по Земята. Изменението на климата е въпрос, който касае всеки един от нас и ние можем да допринесем за решаването на проблема като използваме по-малко енергия в ежедневния си живот и правим подходящ избор, който щади природата.
Акцентът тази година ще бъде насочен към поощряване на отделния човек да се присъедини към световните усилия за борба с изменението на климата, което ще спомогне за намаляване на бедността и подобряване управлението на горското богатство. Както винаги ООН се опитва да даде човешко измерение на проблема и да накара всеки човек да извърши реални действия за опазване на планетата Земя.
Световният ден за опазване на околната среда може да бъде честван по много и различни начини, включително велосипедни походи, “зелени” концерти, конкурси за есета и плакати в училищата, засаждане на дръвчета, дейности за рециклиране, кампании за почистване и много други. В много страни това събитие е използвано за привличане на вниманието на политиците към екологичните проблеми.
По повод Световния ден на околната среда от 23 до 26 юни Европейската комисия организира Зелена седмица под мотото “Изменението на климата: да се борим и да се адаптираме. Наред с проблемите свързани с отрицателните изменения в екосистемите, недостига на природните ресурси на планетата и замърсяването, човечеството е изправено пред едно от най-големите предизвикателства в нашето съвремие – изменението на климата.
Събитията, които ще се организират през юни ще предложат възможности за обмяна на опит и добри практики между представителите на неправителствени организации, индустрията, бизнеса, правителствени институции, обществеността и научните среди.
image
 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gosho568 - Международен ден за опазване на околната среда!
05.06.2009 14:31
За 36 години проблемите за опазване на околната среда в световен мащаб вместо да намалеят, за съжаление, стават все по-фрапиращи и човечеството днес е изправено пред угрозата на промените в климата и Глобалното затопляне.
цитирай
2. анонимен - Teмата в поста
05.06.2009 18:08
Темата в поста ти е много актуална ,но стои на светлинни години от условията и обществото у нас.
Те с едни улични кучета и завод за боклуци не могат да се справят ,ти им говориш за неща заплашващи планетата !В разгара са на фазата рушене на природа и среда ! Виж черноморието ,сети се за газопровода и застроената ивица на морският бряг ,за изсичането на горите ,за умишлените замърсявания и пожари ,за много още аборигенско бракониерство и беззаконие ! Не са от тази планета ! Възмутих се миналата година ,като идвах от гледката на мърсотия и непокис ! Мислене ,манталитет самочуствие на хора ,къде сте ?
Благодаря за поста ти ,но едва ли ще бъде разбран ,щом в него не става дума за печалба и далавера от това , за което говориш ! Поздрави !:,)))
цитирай
3. ivesa - Човечеството трябва да се погрижи за решаването на
05.06.2009 19:07
възникналите проблеми.Сигурна съм,че ще успее да спаси красивата си планета - Земя и себе си от гибел.
Поздрави!:)))
цитирай
4. gosho568 - lidis
05.06.2009 20:34
Тази тема е много важна, но не се решава само с агитки и коментари!!! :)))
цитирай
5. gosho568 - ivesa
05.06.2009 20:35
Наистина е крайно време да се вземата някакви мерки! Поздрави! :)))
цитирай
6. jenx - Поздрави и от мен, с агитки и коме...
09.06.2009 14:31
Поздрави и от мен,с агитки и коментари не се решава ,но е едно добро подържане на вниманието към темата .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gosho568
Категория: Хоби
Прочетен: 1533227
Постинги: 470
Коментари: 2914
Гласове: 27939