Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2009 19:34 - Рожден Ден на Чарли Шийн
Автор: gosho568 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1348 Коментари: 3 Гласове:
7



Актьор, който успешно се изявява в главни роли в екшъни, комедии и драми, Чарли Шийн е почти толкова известен и с „подвизите” си извън екрана, колкото и от киното и телевизията. Но въпреки поредицата скандали, той сякаш успя да преодолее обстоятелствата и лошите отзиви в пресата, които биха сложили край на кариерите на много актьори – и се завърна с успех в телевизията в края на 90-те.

Карлос Ървин Естевес, със сценичен псевдоним Чарли Шийн е роден на 3 септември, 1965 в Ню Йорк. Негов баща е Мартин Шийн (с рожденно име Рамон Естевес), а майка му е Джанет Темпълтън. Чарли е брат на трима актьори – Емилио Естевес, Рамон Естевес Младши и Рене Естевес. Актьорът Джо Естевес му е чичо.

В гимназията Чарли не се представя особено добре, освен в едно отношение – бейзбола – там той е звездата на отбора на гимназията Санта Моника, но за лошо поведение е изгонен от училището само няколко седмици преди завършването. Още като ученик, Шийн започва да се интересува от кино и снима аматьорски филмчета на Super-8 с участието на съученици и приятели (сред които са Роб Лоу и Шон Пен).

След напускането на училището Шийн решава да стане актьор като баща си, (и по-големия си брат, Емилио Естевес). Въпреки, че вече е играл малка роля заедно с баща си във филма „The Execution of Private Slovik”, още като 9-годишен, кариерата му като актьор започва истински през 1984, с ролята на Мат Екарт в трилъра от Студената война „Червена зора”. (По-рано същата година, Шийн е участвал с малка роля в продължението на хоръра „Гризли”, което излиза на екран чак през 1987;

В „Гризли 2: Хищникът” участва още и тогава съвсем неизвестният Джордж Клуни.)

След няколко централни роли в направени директно за телевизията филми и по-малки роли в по-известни кинофилми (между тях и „Почивния ден на Ферис Бюлер”), Шийн прави големия си пробив през 1986 с ролята на Крис – войникът със съвест в спечелилият Оскар филм на Оливър за Виетнамската война „Взвод”.

През 1987 Шийн играе и в следващият проект на Стоун, „Уолстрийт”. Вече извоювал си име на стабилен драматичен актьор, Шийн опитва силите си и в комедията през 1989 с хита „Major League”. Ролята дава на Шийн и възможност да демонстрира уменията си по бейзбола.

Следващият голям успех на Шийн е отново комедия – сатирата на военните филми от 1991 „Смотаняци”  - през следващите няколко години актьорът работи много и се снима във филми с добър успех:

Напоследък се снима по-рядко в киното, но играе с успех в два телевизионни сериала – политическата комедия „Spin Сity” и излъчваният и у нас „Двама мъже и половина”


image




Гласувай:
7



1. mmagy - Едно от лошите момчета на Холиву...
03.09.2009 23:31
Едно от лошите момчета на Холивуд:)
Харесвам го,да му е честито рождението!
цитирай
2. gosho568 - Много забавен актьор е!
03.09.2009 23:35
Поздрави и приятна вечер! :)
цитирай
3. enige - Симпатяга и много талантлив акт...
04.09.2009 00:30
Симпатяга и много талантлив актьор, да е жив и здрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gosho568
Категория: Хоби
Прочетен: 1536075
Постинги: 470
Коментари: 2914
Гласове: 27939