Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2014 16:22 - Полезен ли е глада?
Автор: gosho568 Категория: Други   
Прочетен: 4816 Коментари: 16 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Здравка Андонова

Да ядеш или да не ядеш? Сега изглежда това е въпросът.
Напук на противниците на диетите, при които има и периоди с пълно гладуване, учени доказаха: тридневният отказ от храна може да доведе до регенериране на имунната система.
Според последни изследвания в университета в Южна Калифорния при гладуване в продължение на 3 дни тялото започва да произвежда нови бели кръвни телца. Ефектът се забелязвал дори при възрастни хора и раково болни на химиотерапия.

6 дни глад
стигат

Гладът може да е полезен, но с него не трябва да се прекалява. Според проф. Валтер Лонго от университета в Южна Калифорния, цитиран от "Дейли телеграф", е добре да се гладува около три дни, като през това време се пият големи количества вода. Така се отключвал "механизмът за регенерация на тялото", който кара стволовите клетки да създават нови бели кръвни телца. Това освобождавало цялата имунна система от увредените или вече неефективни нейни части.

Според други изследвания гладът е полезен, ако се практикува до шест дни. Продължителният отказ от храна кара тялото да използва складираната глюкоза и мазнини. Това обикновено започва да личи около четвъртия ден.

Колко ще отслабнете? Зависи от това колко са мазнините в тялото ви. Възможно е да се свалят от 2 до 4, или дори повече килограми.

Гладът не помага само за "раздяла" с тластините по тялото. Според американските учени при него се разграждат и значителна част от белите кръвни телца. Така при всеки цикъл на лишаване от храна започват промени, които предизвикват регенериране на имунните клетки.

Изследването показва, че гладуването намалява и ензима PKA, който е свързан с остаряването, както и хормон, увеличаващ опасността от рак. Други учени обаче са скептични по този въпрос и съветват все пак да се внимава с гладуването.

Лишаването от храна е абсолютно забранено при бременни жени или хора, които имат вирусни или бактериални инфекции и приемат антибиотици. Преди да започнете режима, консултирайте се с лекар.

Как да го
правим
правилно

Не можете вечерта да се наядете "като за последно", а после "да умирате от глад" в продължение на три дни. Подгответе тялото си, като един-два дни ядете само плодове. В този сезон са подходящи дини, праскови или ябълки.

Добре е при пълното гладуване все пак да пиете някакви фрешове, кафе и чай. Задължително следете кръвното си налягане!

Внимание: Не се нахвърляйте на пържоли, след като решите, че сте приключили с режима! Ако издържите три или повече дни без храна, няма въобще да ви се яде.

Много е важно да захраните организма си. Започнете с плодове, включете зеленчуци, после варива и накрая месо. Захранването трябва да продължи поне една седмица. В противен случай може да претоварите организма си и/или да получите йо-йо ефект.

И не забравяйте: Не е препоръчително да се гладува повече от един път месечно.  

Динята прави чудеса с тялото 

Искате да свалите 15 кг бързо и лесно? Вземете две големи дини. Първия ден станете рано, вземете дините под мишници и идете пеш до другия край на града. После се върнете. И така поне 10 дни.

Това, разбира се, е виц.
Но диетата с диня наистина прави чудеса с тялото ви - чисти токсините и мазнините. Според лекарите е полезна и за бременни.

Колко трябва да ядете?

Формулата на динената диета е проста: на всеки 10 килограма от теглото си трябва да изяждате поне 1 килограм диня на ден. Така например - ако тежите между 60 и 70 килограма, е нужно да имате дневен прием между 6 и 7 килограма от месестата част на динята. При кратка диета - от 5 до 7 дни, може да отслабвате с 3-4 килограма и да пречиствате организма.

Динята наистина е идеална за диета - вкусна е, съдържа калций, желязо и витамини B1 и B2 и чисти организма от токсини. А най-добрата новина е, че макар и да съдържа захар, динята е изключително нискокалорична - във всеки 100 грама има само 28 kcal.

Внимание: Диетата не е особено подходяща за хора с чувствителни стомаси. Ако имате проблем, консултирайте се с лекар.

Възможен е и по-кратък режим - да ядете само диня един-два дни, а през останалото време да комбинирате със сирене.

За прочистване на организма са подходящи и други плодове като лимони, портокали и ябълки. /trud.bg


Четете още на: http://www.epohalnivremena.com/201403/14071114.html#ixzz3CXciWHda

image




 



Гласувай:
23



1. mt46 - Поздрав!...
06.09.2014 18:31
И без това голяма част от народа ни гладува... Бих препоръчал политиците да погладуват...
цитирай
2. gosho568 - 1. mt46 - Поздрав!...
06.09.2014 19:18
Да, натях ще им се отрази най-добре... те имат най-много ненужни килограми да свалят! Поздрави!
цитирай
3. distrelets - Не обичам гладуването! Депресира ме :))))
06.09.2014 20:38
Регулирам теглото си с общо намаляване на количеството храна, движение и позитивно мислене :))) Намерила съм моя начин, но не и глад или лишаване на 100% от нещо. Хубаво е да има 1 ден в седмицата, който да е разтоварващ, на плодове, вода и чайове. Трябва да се внимава. Хубава статия, всеки може да вземе нещо за себе си. Поздрави!
цитирай
4. blondinkas4uk09 - Преди да се започне гладуването задължително се
06.09.2014 20:42
прави клизма или се пие очистително. :)
цитирай
5. gosho568 - 3. distrelets - Не обичам гладуването! Депресира ме :))))
06.09.2014 23:14
Да, аз също не съм особен привърженик на този тип диети с гладуване... но много бих искал да пробвам гладолечението на Лидия Ковачева с която съм имал честа да се срещна, малко преди да почине и мога да кажа, че беше в такава добра форма в каквато не са й много млади хора! Искам да пробвам нейното гладолечение не заради отслабване от което нямам нужда слава богу, а заради пречистването на организма от токсини най-вече. Поздрави! :)))
цитирай
6. gosho568 - 4. blondinkas4uk09 - Преди да се започне гладуването задължително се
06.09.2014 23:15
Интересно... не бях запознат с това! Поздрави! :)))
цитирай
7. buenogan - Разбира се, че е полезен :) Поздрави ...
06.09.2014 23:22
Разбира се, че е полезен :) Поздрави Гошка :)
цитирай
8. gosho568 - 7. buenogan - Разбира се, че е полезен :) Поздрави ...
07.09.2014 15:11
Да, прочиства организма много добре, когато се прилага за определен период от време. Поздрави, Диди! ;)))
цитирай
9. benitta - Здравей!
07.09.2014 21:17
Ама много се смях на вица за дините :))) хахахаха
Аз съм чувала за това лечебно гладуване, даже мои близки го правят и казват, че прави чудеса! Едва ли не рак лекува..... Вероятно има логика, нали знаеш какво блъскаме в телата си ежедневно - помия и боклуци. Ако си видим вътрешността на стомасите, всички ще предприемем кризисни мерки...
Аз ям много и от всичко, най-вече вредните пълнежи на всякакви шарени пликчета и опаковки. Поне ще умра млада и сита :)))
Поздрави, много интересен пост!
цитирай
10. gosho568 - 9. benitta - Здравей!
07.09.2014 23:04
Xaxaxaxa, знае ли човеко... може да живееме доста дълго с консумацията на тези храни..! Аз лично се старая до някъде да ям повече плодове, зеленчуци, ядки и не много обработени храни, но понеже и от тях не се лишавам, ефекта от ходенето на фитнес е по-бавен, но слава богу нямам някакво наднормено тегло и нещата се получават... може би! Поздрави! ;)))
цитирай
11. coacoa11 - Сещам се за магарето, дето тъкмо го ...
08.09.2014 17:17
Сещам се за магарето, дето тъкмо го научили да не яде, пък то взело, че умряло :) Та за глада не съм сигурна, но умереното и пълноценно хранене определено е полезно.
Замисляш ме обаче за лишенията въобще и за стреса, който докарват, докато отключват "чудеса" в организма. Ако да речем докато гладуваш, вземеш, че спреш и да дишаш, ефектът ще бъде очевиден и почти незабавен :)
цитирай
12. bliz - Лесно е на думи, а дела ?
09.09.2014 14:17
Ако проявиш воля и изпробваш лечебното гладуване - пиши пак, но вече за твоя личен опит, получава ли се. За работещи хора, ако гладуват как ще имат задължителната енергия? Добре звучи, но никой от коментиралите до сега не се похвали, че има личен опит и постигнати резултати. Но нямаме право на пренебрежително отношение- това е показател как липсва воля и духовна сила за това начинание. Поздрави!
цитирай
13. gosho568 - 11. coacoa11 - Сещам се за магарето, дето тъкмо го ...
09.09.2014 19:07
Ако спрем и да дишаме, вече ще ни дойде в повече... Поздрави! ;)))
цитирай
14. gosho568 - 12. blizbliz - Лесно е на думи, а дела ?
09.09.2014 19:09
Със сигурност се получава, но кой да са навие... Искам, да пробвам и гладолечението на Лидия Ковачева и житната диета на Петър Дънов, но все още не се чувствам готов! ;))) Поздрави!
цитирай
15. anin - от Г. Изворски съм чувала, че:
11.09.2014 19:13
Очистващ ефект има и еднодневно гладуване - без пиене на вода
(или др.), равнявало се на 3 дни без храна, но с пиене на вода...
цитирай
16. gosho568 - Очистващ ефект има и еднодневно ...
11.09.2014 22:26
anin написа:
Очистващ ефект има и еднодневно гладуване - без пиене на вода
(или др.), равнявало се на 3 дни без храна, но с пиене на вода...
Може би е вярно... Поздрви! ;)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gosho568
Категория: Хоби
Прочетен: 1537364
Постинги: 470
Коментари: 2914
Гласове: 27939