Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2015 12:40 - Изданията на Прокопиев са на директно подчинение на Американското посолство!
Автор: gosho568 Категория: Бизнес   
Прочетен: 4358 Коментари: 6 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Разкритието, че фондация "Америка за България" е отпуснала грантове за изданията на "Икономедия" в размер на 3 млн. лева за периода 2015-2017 година и на "Медиапул" в размер на близо 1.2 млн. лева предизвика остра реакция в медиините среди.

Потърсихме мнението по горещата тема на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

- Г-н Симеонов, как ще коментирате разкритието за милионите, които "Америка за България" е отпуснала на медиите от кръга "Капитал"?

- Моето мнение е, че трябва да се забрани по законов път финансирането на медии с пари от чужбина.

Както разбрахме през Америка с милиони са финансирани кръга "Капитал" и кръга около "Медиапул". Тези медии няма как да водят националноотговорна политика в своите издания. Те защитават интересите на чужда държава и въобще не ме интересува дали тази държава е САЩ или е някоя друга.

Ако се спре финансирането отвън, автоматично ще спре телевизия "Алфа" и вестник "Атака", тъй като е публична тайна, че те се финансират с руски пари. Държавната субсидия е твърде недостатъчна за издръжката им.

При спирането на финансирането отвън ще трябва да спре да излиза и вестник "Преса", който се финансира с турски пари. Има и други такива издания - разни издания на ДПС или  обслужващи ДПС.

- Смятате ли, че изданията на Иво Прокопиев са зависими от САЩ заради грантовете, които получават от фондация "Америка за България"?

- Естествено е, че са зависими. Няма какво да се заблуждаваме. Естествено е, че на вестници, на които им се изсипват милиони от Америка, са на директно подчинение на Американското посолство и на американските служби.

Тези медии не провеждат независима политика. И всички принципи за независима журналистика, обективност и безпристрастност отиват по дяволите, след като там се наливат такива огромни пари.

Преди още да излязат фактите за спонсорирането на тези две групи издания, ние имаме собствени убеждения за тях, че са пристрастни и необективни само по начина, по който се задават въпросите и се представят новините.

- Демокрацията позволява финансиране на български фирми и медии от чужбина. Защо заставате зад това свободно право?

- Аз бих разширил кръга на ограниченията, колкото и да не звучи демократично. Ние от Патриотичния фронт смятаме, че в името на защитата на националните интереси трябва да се спре финансирането и на религии и религиозни вероизповедания отвън, защото всички знаят, че България е покрита и презастроена с джамии. Особено това се отнася за Родопите.

Всички се прави демонстративно, за да се предизвикат масови обществени настроения, които да противопоставят българският срещу турскоговорящият етнос в България.

Главният резултат от работата на ДПС е, че в недрата на българския народ се поражда изключителен гняв и желание за въздаване на справедливост. Всичко това, както показва историята, не е довело до нищо добро.


Четете още на: http://www.epochtimes-bg.com/201501/15192440.html#ixzz3QCop5fwV





Гласувай:
17



1. bliz - Ако се бойкотират ...
29.01.2015 17:24
Ако се бойкотират тези издания - да не се купуват, пак няма да е застрашено съществуването им, след като така щедро са финансирани.

Привет от bliz!
цитирай
2. mt46 - Това
29.01.2015 18:25
не ме изненадва, но е нередно...
Поздрав!...
цитирай
3. injir - Koйто плаща, той поръчва музиката. ...
30.01.2015 05:18
Koйто плаща, той поръчва музиката... Да не се чудим какво ще има вътре...
цитирай
4. gosho568 - 1. blizbliz - Ако се бойкотират ...
30.01.2015 19:22
Точно така, направо трябва да ги забранят... Поздрави!
цитирай
5. gosho568 - 2. mt46 - Това
30.01.2015 19:24
Абсолютно! Не е редно, толкова популярни и наложили се медии, да угаждат на Америка... ама то повечето медии са си тяхни де! Поздрави!
цитирай
6. gosho568 - 3. injir - Koйто плаща, той поръчва музиката. ...
30.01.2015 19:25
Пълни са с манипулативна информация и нищо друго! Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gosho568
Категория: Хоби
Прочетен: 1535068
Постинги: 470
Коментари: 2914
Гласове: 27939